Het “zich veilig voelen in uw eigen woning” is iets wat de laatste tijd steeds minder vaak voor komt. Er zijn inbraakgolven door heel het land, en men is bang alles kwijt te raken. Vooral het huis verlaten maakt hen zenuwachtig. Dat is natuurlijk niet zo vreemd, want u wilt natuurlijk wel fijn thuiskomen als u bijvoorbeeld net op vakantie bent geweest. Er staan hier onder een aantal tips vermeld van een slotenservice in Amsterdam die u kunnen helpen om inbrekers buiten de deur te houden.

Laat het doen overkomen alsof u thuis bent

Een inbreker moet wel heel erg brutaal zijn, wilt hij inbreken gewoon wanneer u thuis bent. Het is daarom geen gek idee om de buitenwereld te laten denken dat u gewoon nog thuis bent. Dit kunt u prima voor elkaar krijgen met wat hulp van de buren en of een goede vriend of familie.
Zo is het bijvoorbeeld geen goed idee om al uw ramen, gordijnen, of misschien wel luxaflex of lamelle dicht te doen wanneer u op vakantie gaat. Vraag de buren of zij de gordijnen elke dag of elke 2 dagen anders willen doen. En of ze af en toe de lichten aan en uit willen doen.

Zichtbaar alarm

Of u nou wel of geen alarmsysteem heeft, het kan geen kwaad als mensen denken dat u er wel een heeft. Op het moment dat inbrekers denken te weten dat u een alarmsysteem heeft, denken zij wel twee keer na voordat zij uw woning binnen gaan. U kan het doen overkomen alsof u een alarmsysteem heeft door een al dan wel niet werkend apparaatje op te hangen. Ook kunt u een bewakingscamera ophangen. Ook bij de camera maakt het niet uit of deze wel of niet werkt.