Soms wil je de was gaan doen en komt er een onaangenaam geurtje je neus in. Waar komt dat vandaan? Denk je dan. De stank komt uit de wasmachine! Daar wil je dan ook meteen geen was meer in draaien. Maar hoe komt dat nu en wat doe je daar aan? De Witgoed Reparatie Centrale geeft hieronder advies. Want, een vieze wasmachine is natuurlijk geen pretje!

Een stinkende wasmachine kan komen door een bepaalde bacterie in de wasmachine. Dit zal vooral voorkomen als je op lage temperaturen wast. Dus rond de 30 á 40 graden. Als dit het geval is, was dan een keer op ongeveer 95 graden. Daar kan de bacterie niet tegen en de wasmachine zal daarna niet meer vies ruiken.

Wat ook voorkomt, is dat er vuil achterblijft in de trommel. Maak deze dus ook regelmatig schoon. Het is logisch om te denken: er komt zoveel zeep in de trommel, die blijft wel schoon! Helaas is dit dus niet het geval.

De zeep zelf kan ook zorgen voor nare geuren. Deze kan namelijk ook achterblijven in de trommel. Dit zullen dan aangekoekte resten zijn. Als dit langer blijft zitten zullen hier ook vieze geuren vanaf komen.

Verder is het verstandig om het deurtje van de wasmachine open te laten na een wasbeurt. Anders blijft de condens in de wasmachine zitten en kan nergens heen. In andere situaties heb je misschien ook wel eens meegemaakt dat condens af en toe vies kan gaan ruiken als dit opgesloten zit. Dit komt omdat de warme, vochtige plek een perfecte plaats is voor allerlei bacteriën.

Ook kan er in het filter viezigheid blijven zitten. Dat kan ongeveer hetzelfde ruiken als een riool. Zorg dus dat het ook het filter en het slangetje van het filter regelmatig schoonmaakt. Dan heb je minder kans op vieze geuren.