Je bent je sleutel kwijt of hij is afgebroken en je staat voor je eigen dichte deur. Hoe los je dat op? Je belt natuurlijk een slotenmaker op en vraagt om hulp. Helaas zijn niet alle slotenmakers even betrouwbaar. Bijvoorbeeld de ”slotenslopers”, zoals de Nederlandse Sleutel-en Slotenspecialisten Gilde (NSSG) de onbetrouwbare werknemers noemt. De ”slotenslopers” komen vaak heel intimiderend over op de klanten waardoor die vaak besluiten toch maar wel te betalen. Mensen die voor een gesloten deur staan zijn dus juist een verleidelijk doelwit voor de ”slotenslopers”.

slotenmaker sleutelbos buitengesloten
Hier een paar tips als je zelf slachtoffer word van ”slotenslopers”: Vraag zoveel mogelijk contact gegevens bijv. Visitekaartje, Telefoon nummer, Naam, Email. Schrijf alle afspraken die hij met je maakt op papier zodat je die er later altijd kan bij halen. Onderteken nooit en te nimmer zomaar een formulier, Mocht je dat toch per ongeluk of ontwetend gedaan hebben bewaar dan alle correspondentie en betaalbewijzen. Zelf zou ik je deze tips nog erbij aanraden om te voorkomen dat je plotseling een slotenmaker nodig hebt: Maak reservesleutels en geef die aan familie en betrouwbare vrienden zodat je altijd ergens nog een sleutel hebt liggen voor het geval dat je jezelf toch buitensluit.

Als je merkt dat je slot een beetje raar doet , je sleutel past niet of wat dan ook, raadpleeg een slotenmaker maar niet via de telefoon, ga langs bij zijn winkel zodat je weet met wie je te maken hebt, dan weet je zeker dat de slotenmaker te vertrouwen is. Als u via internet een slotenmaker zoekt zoek dan in de Gouden Gids naar de kleine advertenties want de grote advertenties zijn meestal van malafide slotenmakers want de regionale slotenmakers nemen vaak kleine advertenties omdat ze de grote niet kunnen betalen.

Ik hoop dat jullie wat hebben gehad aan deze tips en dat het niet bij jou gebeurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.