Hoe raar het ook mag klinken, ik wil al sinds kleins af aan taxi chauffeur worden. Helaas kan ik helemaal niet rijden. Ik heb een x aantal rijlessen gehad maar god, wat was dit moeilijk. Na een tijdje besloot ik te stoppen met de rijlessen. Totdat ik in Almere de perfecte rijinstructeur vond bij Autorijschool Motion.

Toen ik 3 jaar oud was ging ik voor het eerst met de taxi. Dit is voor mij een leven veranderende rit geweest, want sinds die tijd wil ik al taxichauffeur worden. Het lijkt me heerlijk. Het mooiste lijkt me dan nog wel om  een internationale taxichauffeur te worden. Lekker de hele dag rijden. Ik vind het prachtig. Zo zie je ook nog eens wat van de wereld.

Natuurlijk verwacht ik geen mensen naar Zuid-Afrika te moeten brengen, maar bijvoorbeeld de Benelux, Duitsland of Frankrijk kan toch wel?

Toen ik 18 was nam ik ook meteen mijn eerste rijles. En god, wat was dat een hel zeg. Ik bakte er helemaal niks van. Ik bleef mezelf aanpraten dat het niet uit maakte, want dat het de eerste rijles was en dat niemand het goed deed op zijn of haar eerste rijles.

Dit was helaas niet het geval, ook mijn 2e, 3e, 3e en zelfs mijn 12e rijles gingen niet goed. Mijn rijinstructeur raadde mij aan om niet door te gaan met de rijlessen.  Dit was voor mij zo ontmoedigend dat ik ook daadwerkelijk stopte met rijlessen.

Toen ik naar Almere verhuisde dacht  ik ‘ach, we zijn nu zo veel jaar verder. Ik probeer het gewoon opnieuw.’ Dit is een goede beslissing geweest want binnen 60 rijlessen had ik mijn examen gehaald.

Nu hoef ik alleen nog wat ervaringsrijker te worden, en kan ik gaan solliciteren bij een taxibedrijf, waar ik dan uiteindelijk toch mijn droom kan waarmaken.