Als uw sleutels zijn gestolen zijn er verschillende stappen die u moet ondernemen. Zo moet u ten eerste echt 100 procent zeker zijn van het feit dat uw sleutels zijn gestolen en dat u deze niet ergens bent verloren. Op het moment dat u dit echt zeker weet doet u aangifte van diefstal. Maar nu wat? Slotenmaker Utrecht geeft raad in het navolgende stukje. Moeten de sloten vervangen worden omdat expres de huissleutel is gestolen, of is uw tas gestolen en is het toeval dat uw sleutels in uw tas zaten. Heeft u de dief of dievegge herkent? Dan weet deze persoon waarschijnlijk waar u woont. Dit is een goede reden om de sloten te laten vervangen.

Als u de sloten wilt laten vervangen is het alleen maar verstandig om ook daad bij uw woorden t zetten. Het is natuurlijk wel belangrijk dat u zich veilig voelt in uw eigen huis. U kunt op internet kijken welke slotenmakers er bij u in de buurt zijn, en welke hiervan het goedkoopste is. U kunt ook zien of u zelf van te voren materialen moet regelen of dat de slotenmaker deze mee neemt.

Als u niet zeker weet of uw huissleutels zijn gestolen wel echt u ook extra sloten plaatsen en of laten plaatsen. Er zijn verschillende secundaire sloten die u kunt gebruiken om het weer veilig te maken om bij u binnen te komen en te blijven. Zo kunt u bijvoorbeeld schutifsloten op ramen en of deuren zetten. Ook kunnen dit hendelsloten, raamsloten, puntsloten of meerpuntssloten zijn.

Er is op het internet van alles te vinden over welk type secundair slot het beste bij u en uw woning past. Soms is een simpele raamboom aan de binnenkant van een huis genoeg. U kunt Op het internet vinden wat voor sloten welke functie hebben, hoe duur de sloten zijn en wat de kwaliteit van de sloten is.

Als u op het internet het antwoord op uw vraagziek kan vinden kunt u altijd bellen met een slotenmaker. Hijzelf wil u vast wel te woord staan, en u helpen bij het kiezen van het perfecte slot.